Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/autoline/public_html/Connections/autoline.php on line 9
AUTOline na Svjetskom kupu Cross-Country Rally - Hungarian Baja 2015. | Autoline

AUTOline na Svjetskom kupu Cross-Country Rally - Hungarian Baja 2015.

U cilju razvoja, testiranja, ali i unapređenja motornih ulja i tehničkih tekućina, od 2013. godine započeta je saradnja između tehničkih stručnjaka Gazpromneft Lubricants LTD i G-Energy tima.

HUNGARIAN BAJA 2015.

Gazpromneft Lubricants LTD,  proizvođač premium ulja G-Energy, oficijelni je sponzor G-Energy tima na Svjetskom kupu Cross-Country Rallya. Jedna od dionica Svjetskog kupa je i tzv.Hungarian Baja, koja se održala od 13.-16. augusta u Mađarskoj. Održavanje godišnjih konferencija koje okupljaju Gazpromneft distributere širom svijeta sastavni je dio poslovanja,  čime se želi stvoriti jaka distributerska mreža, te je ovaj put distributerima pripala čast da u sklopu konferencije podrže G-Energy tim koji predstavlja  Vladimir Vasiliev i Konstantin Zhiltsov.

Tehnički partner G-Energy tima je profesionalni sportski tim X-Raid iz Njemačke, koji je trostruki pobjednik Dakar Maratona.  X-Raid tim iz Njemačke konstruisao je vozilo koje je u ravnopravnoj konukrenciji sa automobilima vodećih svjetskih proizvođača.

Do samog kraja utrka je bila neizvjesnog karaktera, što zbog ekstremnih vrućina koje su predstavljale znatnu prepreku mnogim vozačima, tako i zbog zahtjevnih dionica.  Problemi sa amortizerom, te prije svega zdravstvene poteškoće utjecale su da predstavnik G-Energy tima, Vladimira Vasiliev  nije učestvovao na kompletnoj utrci, što je omogućilo prednost, ali na kraju i pobjedu Naseru Al-Attiyahu, predstavniku Katara. Ovom pobjedom Nasser Al-Attiyah postaje uzastopni trostruki pobjednik Hungarian Baje, što je ujedno i novi record. Ekipi Katara ova pobjeda znači još više, a to je vodeća pozicija  na poretku Svjetskog kupa.

Učešće na utrci  uzelo je 32 motociklista, 37 automobila, te 3 kamiona. Svjetski kup Cross-Country Rallya je serija godišnjih internacionalnih utrka organiziranih od strane Međunardne automobilske federacije (FIA).

 

AUTOline, prodajno-servisni centar za vozila svih proizvođača, direktni je uvoznik Gazpromneft Lubricants LTD, i NISOTEC ulja, maziva i derivata čime je bosanskohercegovačko tržište obogaćeno širokom paletom novih proizvoda. Proizvodni program Gazpromneft Lubricants, G-ENERGY  i NISOTEC ulja, maziva i derivata pokriva potrebe kompletnog tržišta, te ispunjava njegove zahtjeve kako u premium, tako i u srednjem segmentu.